I forbindelse med Smag for Livet projektet, er der blevet produceret denne fantastiske podcast-serie. Både Susanne Højlund, som er ansat ved afdeling for antropologi og Lotte Knakkergaard Nielsen uddannet herfra er involveret. Giv den et lyt!
http://smagforlivet.dk/artikler/podcast-sæt-lyd-på-smag-1-smagsoplevelsen
Lotte Knakkergaard er legatmodtager i Smag for Livet. Hun interviewer forskere, kokke, kunstnere, smagere, m.fl. til en podcastserie, der tager udgangspunkt i en trend i tiden, hvor oplevelsesdesign omkring smag bliver mere og mere populær. Hun vil formidle den komplekse videnskab om smagsoplevelsen på en forståelig måde. Herved stilles der spørgsmålstegn ved: hvordan spiller sanserne sammen for at skabe smagsoplevelsen, hvad betyder det sociale miljø man befinder sig i, hvordan udtrykkes velsmag forskelligt fra kultur til kultur, hvordan skaber kokke sansepakkede smagsoplevelser i deres restauranter, osv.
Susanne Højlund er lektor i antropologi ved Institut for Kultur og Samfund – Antropologi og Etnografi på Aarhus Universitet. Her arbejder hun med emnet smag i antropologisk madforskning.
I Smag for Livet undersøger og formidler hun, hvordan børn skaber og deler viden om smag.
Susanne Højlund var desuden hovedkraften og idekvinden bag det internationale symposium Creative Tastebuds på Aarhus Teater i september 2017.
Smag for Livet er et landsdækkende forsknings- og formidlingscenter med fokus på madens smag som central drivkraft for livsglæde, sundhedsfremme, læring, dannelse, madhåndværk og brobygning. Centret er stiftet i 2014 med støtte fra Nordea-fonden med det formål at skabe muligheder for et bedre og rigere liv for den danske befolkning.
Forskere, kokke, undervisere og studerende vil åbne danskernes øjne for smagens betydning for livskvalitet og sundhedsfremme. Et nyskabende, tværfagligt formidlingsprojekt om smagen.